lørdag den 26. juli 2014

Coastal Breeze Dress - secret pyjamas

Jeg har syet en sommerkjole til mig selv. En dejlig blød en af slagsen, som har luft i skørtet og er tilpas elastisk til at man sagtens kan spise en ekstra is i sommervarmen. Kort sagt alt man har brug for i en kjole..

I have made a dress for ME. A nice and snugly one with a nice pleated skirt, waistband AND my favorite kind of sleeves; the kimonosleeve.


Coastal Breeze Dress har et fast midterstykke, en overdel med kimonoærmer, som rynkes til midterstykket. Skørtet er formet med læg både for og bag. Midterstykket giver kjolen form og læggene er skånsomme overfor mor-maven. Kjolen er syet i lækker blød modaljersey, men kjolen kan også sys i andre typer strækstof. Stoffet jeg valgte er et restparti fra Triumph, så det kan være der er andre der har natkjoler i samme stof? Hvis jeg havde mere stof ville jeg sy en natkjole, så jeg kunne have dette lækre stof på både dag og nat. Da der ikke var nok stof til en natkjole, syede jeg i stedet et par trusser af resterne. Kun jeg ved, at jeg matcher fra yderst til inderst, men det er nok til lidt stille selvtilfredshed:)

My dress is made from the softest of soft modaljersey. The fabric is a remnant from the lingerie brand Triumph. Perhaps somebody has a nightie in the same fabric? If I had enough of this fabric I would make a nightie too and then wear this fabric night and day. Since I didn't have enough fabric I made knickers from my remnant instead. You will have to believe me on the knickers, since I'm not a girl who shows her knickers on the www.


Det er Make It Perfect, der står bag mønstret på Coastal Breeze Dress og mønstret fører dig sikkert til et godt resultat, hvis du følger det og ikke syer til alt for sent.. Bare et godt råd: lad være med at overlocke midterstykket forkert på - det tager lang tid at pille op igen. Kjolen kan sys på almindelig symaskine, men med en overlocker kan den sys på en aften (hvis man lader være med at sy forkert!).

The PDF pattern Company Make It Perfect is the genius behind this fabulous dress. The pattern is quite easy and will guide even a advanced beginner to a great result. The dress can be made using a regular sewing machine only, but is really quick to make on an overlocker - especially if you don't overlock the waistband on wrongly...


Jeg er rigtig glad for min nye kjole og jeg forudser, at dette bliver en kjole, der bliver slidt i laser. Den er behagelig, venlig mod udsatte steder og har et fint snit. Jeg kan kun give mine varmeste anbefalinger til dette mønster. Kunne det være en kjole, du ville overveje at sy?

Jeg håber alle nyder solen og den usædvanlige hedebølge. Det gode vejr er ikke helt godt for syningen, men det er svært rigtig at klage over ikke?

I'm really happy about my new dress and Im sure it will get plenty of wear. It's comfy, friendly to the mummytummy and is still elegant. I can only recommend this pattern. Are you considering sewing the Coastal Breeze Dress?

I hope everybody's enjoying the nice summerweather. The weather in Denmark is unusually nice and I still have another week of holiday to go:)


Happy sewing

Mette

Pattern: Coastal Breeze Dress from Make It Perfect
Fabric: Purchased locally

6 kommentarer:

 1. Den er jo helt perfekt! Jeg har faktisk længe ledt efter noget lignende, da jeg har en købekjole med samme snit, der sidder rigtig godt (netop over mor-maven ;-))! Tak for inspiration og dejligt med link til mønsteret :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er så glad for den og kan kun anbefale mønstret.

   Slet
 2. Det er en virkelig fin kjole og jeg kunne godt finde på at sy den. Jeg er i gang med en Onion 2041 der også har midterstykke og rynk over maven, dog ikke bagpå.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder også til at blive en fin kjole - mon du viser den frem?

   Slet
 3. Hvor ser den lækker ud. Jeg har faktisk længe haft det mønster liggende, mangler bare noget stof til. Kjolen ser nemlig både behagelig og fin ud, og nem at sy. Win, win, win :) Hvordan var størrelsen på den? Jeg har før syet en nederdel fra Makeitperfect, og der var i hvert fald rigelig plads...

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er til den store side i størrelsen. Jeg plejer at være 1-2 størrelser større om hoften ifht. overkrop, men med dette mønster gik det fint - her er selve modellen også medvirkende til, at det ikke var nødvendigt at tilpasse mønstret på nogen måde. Jeg syede denne model i meget let mikrofiber og jeg tror også den vil være fin i viscosejersey, men jeg tror du skal passe på med at vælge tykkere kvaliteter. Jeg vil glæde mig til at se din udgave:)

   Slet