mandag den 10. marts 2014

Fin forårsjakke til Selma

En dejlig solrig weekend i marts får virkelig behovet for forårstøj frem. De tunge vinterjakker tiltrækker ikke længere, men det er stadig for koldt at gå uden jakke. En forårsjakke må der til.

Jeg færdiggjorde denne jakke til min datter for et par dage siden og den er godkendt hos modtageren:)


Jakken blev et lidt større arbejde end forventet. Først skulle stoffet quiltes sammen med foerstof og mellemlæg/tyndt pladevat, herefter skulle hver enkelt mønsterdel klippes til og først nu kan jakken sys sammen. Hver enkelt søm er herefter klippet ned til en halv cm og dækket med dækbånd klippet af foerstoffet - undtagen i ærmegabet, hvor jeg har brugt libertystof. Denne teknik har jeg lært af Line med syskolen Marapytta. Det giver et rigtig professionelt udseende og giver jakken en længere levetid.

Mønstret er et pdf-mønster fra Centilong og jeg vil ikke sige, at det var problemfrit. Jeg har endnu ikke fundet ud af, om det var min egen skyld grundet manglende indstilling af printeren eller om mønstret bare er småt i størrelsen, men da jakken var syet sammen var den for lille til min datter. Hun var meget betænkelig ved ikke at kunne strække eller løfte armene. Selvom jeg forsøgte at overbevise hende om, at det ikke var noget problem, måtte noget gøres;)

Løsningen blev en rigtig høker-løsning. Jeg var villig til at strække mig langt i kravene til design for at redde det smukke libertystof. Løsningen blev derfor at kontstruere en lang kile, som blev indsat i begge sidesømme og også i ærmet tættest på ærmegabet. For at integrere denne løsning i jakken, valgte jeg at lade quiltelinjerne i kilen gå på tværs i stedet for på langs af jakken.


Resultatet blev heldigvis en jakke, hvor armene kan både strækkes og løftes uden at jakke revner i ryggen eller at barnet efterfølgende skal opereres ud af den.. Den er ikke perfekt, men jeg er sikker på, at den nok skal komme godt i brug alligevel.

Til sidst vil jeg vise Jer mit afsluttende touch - Jeg synes, det lige løfter jakken lidt og understreger hvor meget kærlighed (og WTF!), der er arbejdet ind i denne jakke.


Jeg er ikke sikker på, at jeg syr denne igen - men jeg synes resultatet er blevet rigtig fint


Mønster: Centilong (pdf)
Stof: Liberty poppies and daisies -købt på ebay, foerstof købt hos Frk. Flink i Odder. Mellemvat er en rest fra lageret.

Kærlig hilsen Mette


English recap

We are now enjoying a bit of spring after a long grey winter here in Denmark. Wintercoats are no longer needed and therefore I was in a hurry to finish this jacket for my daughter.

I still don´t know if it was my own mistake but the jacket turned out much too small for my daughter. She couldn't stretch or raise her arms.. She wasn't happy about that, so something had to be done. I know that the method I chose, probably wouldn't be approved of by a professional seamstress, but I couldn't face throwing the liberty ind the bin. I quiltet another piece of fabric to be inserted in the sideseams and armscye. It worked and my daughter was happy.
I think the jacket looks quite cute, but I'm not sure, I will make another one due to amount of time and hazzle this jacket consumed..

Pattern: Centilong (pdf)
Fabric: Liberty poppies and daisies (bought at e-bay), lining purchased locally.

Happy sewing


Mette

14 kommentarer:

 1. Hei! og takk for at du valgte å følge bloggen min på Bloglovin:) det er ekstra stas med skandinaviske følgere da majoriteten av leserne mine er fra Unaiten:D
  Jeg ser frem til å se hva du lager, og håper vi kan bidra med å inspirere hverande.

  Det er en nyyydelig jakke du har laget til datteren din! Jeg likte virkelig godt stoffet:) Ha en fin dag!

  SvarSlet
 2. Tak for din søde kommentar. Det er nogle fine kjoler du syr. Jeg kan se på din blog, at vi begge både syr børne- og voksentøj - og også at jeg også har syet en del af de mønstre, du viser frem i dine indlæg. Det bliver sjovt at se, hvad der ellers kommer fra din hånd:) Jeg overvejer allerede nu, om jeg skal forsøge mig med lady skater som wrap-dress..:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, da jeg startet med bloggingen (kun et par mnd etter at jeg begynte å sy for 3 år siden) så var det stort sett bare barneklær, og gjerne av retro og gjenbruk stoffer. Det vil alltid være noe som interesserer meg veldig, og jeg trekkes veldig mot de 60-70 talls fargene og fasongene. men i min hverdag, så passer det liksom ikke inn.... Det har dog blitt mer og mer til meg selv jeg syr, med litt barnesøm innimellom. Det meste selger jeg:)

   Slet
  2. Jeg kan bedst lidt at sy en blanding af voksen- og børnetøj. Voksentøjet er mere udfordrende, men indimellem er det også rart med et quick-fix, hvor der ikke er for store udfordringer (selvom det nu ikke helt var tilfældet med denne jakke..). Jeg tror aldrig, jeg kommer til at producere til salg. Med 3 børn er der altid én der mangler bukser:)

   Slet
 3. Hvor er den fin, Mette :-) Og fedt at bruge nogle af de teknikker vi lærte sidste år. Da jeg var afsted hos Line for en månedstid siden, var der en anden kursist der brugte en tynd thinsolate istedet for pladevat. Det er mere vindtæt, men giver den samme effekt som pladevatten. Jeg overvejer lidt at sy en jakke lignende din her, men med thinsolate i, så den er mere modstandsdygtig i det danske (blæse)vejr. Jeg er vild med din detalje med mærket!
  Kh Line

  SvarSlet
 4. God idé med Thinsulate - i forlængelse af din post med badekåber er det jo rigtig fint, hvis man kan lave praktisk tøj, der også er til at holde ud at se på - og det købte thermotøj er bestemt ikke altsammen lige kønt..

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er det der er fedt ved at lave det meste selv :-)

   Slet
 5. Hvor er jakken blevet fin!! Så flot og forårsskøn!
  Jeg synes jeg kender problematikken med libertystoffet, der ikke må gå til spilde! Liberty-kile-kjolen er vist allerede i arvepuljen! Nu glæder vi os bare til liberty-kile-jakken også er det;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ane
   Det kan være, at kiler er et familie-sytema:) Vi vil glæde os til at arve kjolen. Så kan Sigrid matche storesøster. Det varer forhåbentligt et par år inden jakke ryger i puljen, da jeg har været så forudseende at sy den med et lille opsmøg:)

   Kh Mette

   Slet
  2. Vi bryder os ikke om opsmøg!!

   Slet
 6. Åhh nej en dårlig nyhed. :-) Jeg har mønstret liggende og kan ikke rigtig tage mig sammen til at komme igang, da jeg synes det ser lidt kompliceret ud.
  Men resultatet er da blevet vildt fint - super fin jakke :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er såmænd ikke så kompliceret, og som jeg skriver er det muligvis mig, der har glemt at indstille printeren til ikke at skalere.. Jeg vil dog opfordre dig til at måle mønsteret og sammenligne med barnet inden du klipper i det dyrbare stof:) PS. Jeg brugte stofretningslinjen som quiltelinje og herefter den quiltelinieal, der følger med symaskinen (den der ligner lidt en kødnål med en vinkel:))

   Slet
 7. WOW, hvor er den blevet flot - super godt reddet, med kilerne! Og sikke lækre detaljer. Jeg drømmer lidt om sådan en jakke, men gør nok først et forsøg i lagenlærred ;-)

  SvarSlet
 8. Tak. Du skal da bare springe ud i det. Jeg har syet to jakker til mig selv med kinakrave. Den første på et rigtig godt Marapytta-kursus, hvor man kommer godt omkring teknikkerne. Det kan anbefales, hvis du er nervøs for at springe ud i det på egen hånd.

  SvarSlet