mandag den 6. oktober 2014

Cardigan and boring - but necessary tools

I finished this snuggly cardigan in the weekend. It had been hanging in my livingroom aka my sewingroom for weeks - just needing two buttonholes. Why oh why does some simple things take so long? The cardigan was really straight forward and finished in an hour.

Jeg syede denne hyggelige cardigan færdig i weekenden. Den har hængt i stuen aka mit syrum i flere uger og afventet, at jeg fik taget mig sammen til at sy to knaphuller. Det tog så 10 minutter, da jeg først kom igang. Hvorfor tager nogle meget simple ting så lang tid at få gjort? Selve cardiganen var meget hurtig at sy. Den består af to forstykker, rygstykke og to ærmer. Forstykkerne er kantet med en gennemgående ribkant.


The only thing that makes this cardi stand out a bit is the cool print and the unusual pockets. The fabric is from Stofdepotet (of cause:)) and the fabric is a sweater knit remnant from Little Marc Jacobs. The fabric is so soft and seems to be a very good quality. My girl loves her new cardi and wore it again today - third day en a row..

Det eneste som gør denne cardigan lidt anderledes er det fine print og de usædvanlige lommer. Lommerne er huller kantet med en ribkant syet i en cirkel. Stoffet er den blødeste isoli fra Stofdepotet og er en rest fra Little Marc Jacobs. Stoffet er superblødt og virker til at være en rigtig god kvalitet. Min datter elsker allerede den nye cardigan og tog den på igen idag - for 3. dag i træk. Det er vist ikke kun for at være høflig:)


And now for another make - a bit boring, but I'm so proud of my self that I finally got around to make it. When I'm sewing clothes for myself it often involves darts, sleeves and a lot of pressing to get a good result. Everytime I have cursed myself for not having the proper tools to make this a bit easier. But I do now - drumroll please! - pressing roll and taylors ham! The advantage of renovating an old house is that it's easy to find the sawdust you need for the filling. I didn't have a pattern for these, but just winged it.

Og nu til noget lidt andet. Ret kedeligt, men meget nødvendigt. Jeg er så glad for, at jeg endelig fik taget mig sammen til at få lavet disse.. presseskinker? Gad vide hvad de hedder på dansk? De er fantastiske, når man skal presse et indlæg eller en kurvet søm med strygejernet. De er meget simple at lave - jeg klippede dem frihånds, syede sammen men efterlod en lille åbning til fyldet. Fordelen ved at bo i byggerod er, at man aldrig skal lede længe efter savsmuld. Disse skinker og pølser skal nemlig fyldes med savsmuld for at gøre dem så faste som muligt, så det er muligt at presse rigtig hårdt med strygejernet. Når de ikke anvendes ved strygejernet er især pølsen også rigtig god til at jagte sine søskende rundt i huset med og slå dem i bagdelen.. Det er ren ikea med den slags multifunktionsværktøj:)Pattern for the cardigan: Ottobre 4/2011
Fabric for the cardigan: Stofdepotet

Pattern for the pressing tools: selfdrafted
Fabric for the pressing tools: From stash

4 kommentarer:

 1. Hvor er det en fed cardigan, jeg er vild med lomme detaljen :-) Hun må da også bare elske den, siden den kom på igen. Det er sjovt som nogle ting bare falder i god jord, og andre ikke. Og det er aldrig til at forudsige - hjemme hos os i hvert fald.
  Jeg forstår vist ikke helt hvordan man bruger presseskinkerne, andet en til at jagte sine søskende. Og det er jo heller ikke sådan at kimse af ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er heller ikke til at forudsige tøjets popularitet herhjemme. Jeg kan godt have mange gode idéer til hvad der kan være smart, men det er ikke hver gang mine børn også er enige..

   Presseskinkerne bruges til at presse indlæg og kurvede sømme - eks prinsessesømme og andre steder hvor sammensyningerne ikke er rette linjer. Her er det svært at gøre det fladt (2D) på et strygebrædt, men meget enklere med presseskinkerne, da man henover disse rundede former kan presse syninger der buer (3D). Jeg ved ikke helt om denne forklaring giver mening - det er så meget enklere at vise fremfor at skrive. Det kan være jeg laver et lille indlæg om hvordan de bruges. - Indtil videre har de dog mest været brugt til at jagte søskende med:)

   Slet