fredag den 9. maj 2014

Hummingbird - den uundværlige denimnederdel

Som I kan se, ser jeg rimelig veltilfreds ud. Selvom denimnederdele måske er lidt kedelige at sy og sjældendt virkelig interessante i designet er de bare nødvendige i en almindelig hverdagsgarderobe. Jeg har haft dette mønster liggende i snart et år - hele tiden med intentionen om at sy en nederdel i denim, men først nu er det lykkes.

As you can see, I'm pretty pleased with myself. Eventhough denimskirts are a bit of a drag to sew and rarely have interesting new designfeatures, they are simple wardrobe stables. I bought this pattern nearly a year ago and didn't manage to make it before now. Now I wonder why?


Nederdelen er klassisk i udtryk, men har LOMMER! Helt nødvendige til telefon, småsten og snotklude:)

The skirt is very classic but have POCKETS. A necessity to hold your phone, pebbles and tissuepaper..


Hvad jeg ikke gør, for Jer kære læsere: viser igen bagdelen på nettet.. Mønstret er lavet efter en anden metode end den gængse og det tog mig et stykke tid at regne ud hvordan det skulle tegnes af. Mønstret gør arbejdet for dig, hvis du som jeg, er forskellige størrelser mellem talje og hoftemål. I andre mønstre tilpasser jeg selv, men her er det indlagt i mønstret.

As a special service to you, my dear readers, I put my behind on the internet again! The fit is pretty good non? The pattern is constructed differently to other patterns I've tried. This makes it easier if you are different sizes between waist and hip - but it took me a while to figure out how I should trace the pattern.


I får lige et nærbillede af lommen. Jeg valgte ikke at sy synlige stikninger, da jeg ville have denne nederdel så klassisk som mulig.

I'll give you a closeup of the pocket. I chose not to topstitch the skirt because I went for a more classical look.


Lommen har en blød kurve og gaber ikke når nederdelen er på.

The pocket has a slight curve and doesn't gabe when I'm wearing it.


Indeni er nederdelen ikke helt så køn. Jeg brugte rester af en tynd bomuld til lommeposen. Alle sømme blev afsluttet med min overlocker. Jeg gjorde dette før jeg syede nederdelen sammen, men det kan også lade sig gøre undervejs. Jeg håndsyede bagsiden af linningen fast så der ikke blev synlige sømme på forsiden. Nederdelen blev lagt op med skråbånd, som blev håndsyet fast, så det ikke kan ses på ydersiden. Jeg gjorde dette, da nederdelen ellers ville blive for kort efter min smag. Det oprindelige mønster anviser en bredere oplægning.

The interieur it not as pretty as the outside. I used scraps for lining the pocket. The pocket lining is a very light cotton. Every seam is finished using my overlocker except for the waistband which i finished by hand. The hem of the skirt is finished with biastape and then tacked down by hand. I did this because this skirt is quite short and I wanted to keep every length I could get.


Til sidst vil jeg vise Jer mit seneste køb: 1,5 m liberty tana lawn i et af de nye mønstre fra foråret 2014. Jeg elsker farven og det geometriske mønster. Jeg har planlagt at sy en Sewaholic Belcarra bluse af det, men jeg er tvivl om jeg skal vælge modellen med læg på skuldrene eller er det bedre at holde det helt enkelt i denne type stof? Gode idéer? Jeg er ikke engang sikker på at jeg nænner at klippe i dette stof..

At last I'll show you my new baby: Liberty tana lawn i the pattern Jonathan for the SS2014 collection. I love the blue colour (surprice) and the geometric pattern. I have planned to use it for a Sewaholic Belcarra Blouse but should I choose the version with pleats on the shoulder or should I go for a simpler shirt in the busy print? Any ideas? I'm not even sure I dare cut into this precious fabric..Pattern: Hummingbird Skirt by Cake Patterns
Fabric: denim with a tiny bit of stretch from the remnant bin at my local fabric store

PS. The t-shirt I'm wearing is a t-shirt with kimonosleeves from MariaDenmark. Its a free pattern you can download here. I made this version a size bigger than my measures according to the pattern since I like the oversized look.

Happy sewing

Mette

4 kommentarer:

 1. Flott skjørt! Jeg må si du er effektiv!
  Jeg elsker denim skjørt, og det er så absolut en nødvendighet i garderoben:)
  Stoffet til blusen var nydelig! Jeg har aldri kjøpt liberty stoffer før, da de er så forferdelig dyre. Synd, for de er så flotte, og perfekt til bluser!
  Jeg tror jeg likte den uten legg best, men begge var veldig fin. Gleder meg til å se hva du kommer opp med:D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg køber nogle gange liberty på ebay - her kan man være heldig at finde ældre mønstre billigt. Libertystof er rigtig dyrt og jeg bruger det kun på projekter, jeg er nogenlunde sikker på - sammenlignet med en tilsvarende købt bluse i samme kvalitet er det dog ikke så galt. Jeg plejer at retfærdiggøre det over for mig selv ved, at jeg så ikke køber så meget tøj... Jeg ved ikke helt om den holder;) Jeg laver en test af Belcarra i weekenden - jeg håber det bliver godt så den også kan bruges og herefter er det libertyen..

   Slet
 2. Fed nederdel!! Er på udkig efter et godt mønster til et pencilskirt - måske jeg skulle tjekke dette ud?!

  SvarSlet
 3. Tak. Du skal bare være opmærksom på at denne nederdel i udgangspunktet er ret kort. Jeg ønskede at den skulle gå ca til knæet og det gik ok ved en meget minimal oplægning - men jeg er også kun 165 cm høj. Men mønstret er rigtig fint og nemt at tilpasse. Jeg elsker allerede lommerne:)

  SvarSlet