onsdag den 25. juni 2014

The skater dress and the pattern repeat offender

Jeg erklærer mig skyldig på forhånd. Jeg har syet ALT for mange kjoler efter dette mønster. Min undskyldning er, at pigerne elsker dem og det samme gør jeg. Derudover tager sådan en sag max 2 timer at sy - inkl. klipning, så der kan hurtigt sys en kjole, hvis der er nogen der trænger. Denne kom på stadig varm fra maskinen, så den må være godkendt. Stoffet er rester fra min t-shirt.

I pleat myself guilty. I make FAR to many dresses from this pattern. My sad excuse is, that my girls love them and so do I. A dress like this will take you a maximum of two hours to sew - and this doesn't help me to get rid of my addiction to make them. It is soo easy to make another one if you have a little jersy left. This fabric is leftovers from my t-shirt.


Mønstret er igen skater kjolen fra Kitchy Coo. Mønstret går kun til størrelse 7/8 år, så jeg skalerede det en størrelse op, så min langlemmede 9-årige kan være i den. Jeg skiftede igen skørtet i originalmønstret ud med et stort rektangel, som er rynket til i taljen. Easy peasy. Hele kjolen er syet på overlockeren - bortset fra oplægningen af skørtet, som er syet med tvillingenål.

The pattern is - obviously - the Skater Dress from Kitchy Coo. The largest size in the pattern is a size 7/8 years, which is a tad to small for my 9 year old, so I graded the pattern just a bit. I didn't use the skirt pieces of the pattern but made a gathered skirt instead. For this size I made a 48 cm long skirt and 140 cm wide. Easy peasy. The dress is almost only sewed on my overlocker - except from the hem, which i sewed on my regular machine using a twin needle.


Man skulle næsten tro, at jeg blev sponsoreret af Kitchy Coo, men det er nu ikke tilfældet. Jeg købte både børne- og voksenstørrelserne af skaterkjolen og begge mønstre har rigeligt tjent sig selv hjem igen. Jeg elsker at sy nye mønstre, men indimellem er det også virkelig skønt at sy gamle mønstre igen, da alt tilretning etc. allerede er indregnet. Derudover er kjoler i strækstof altid taknemmelige at sy, da der ikke er samme krav til præcision og pasform, som kjoler i fast stof, hvilket tiltaler mit dovne jeg:)

Hvordan har du det med kjoler i strækstof - kun til børn eller hopper du også selv i dem?

You would think, that I get paid by Kitchy Coo to make skaterdresses - but no, I just like repeating myself. I bought the pattern in both adult and childrenssizes and both patterns has been so worth it. I love shiny new patterns, but revisiting patterns made before is almost like meeting an old friend - everything is easy and familiar.

How do you feel about knitdresses - only for kids or for you too?


Pattern: Skater dress fra Kitchy Coo
Fabric: Viscose jersey from Stofdepotet

Happy sewing

Mette

6 kommentarer:

 1. Jeg ser ingen grund til at prøve nyt, hvis det man har er godt ;-) Ej, det passer ikke helt, for jeg synes sådan set også det er sjovt at prøve nye mønstre af, men hvis man har fundet nogle gode nogen, så er det bare at holde fast. Jeg synes det er en skøn jerseykjole. Jeg har lige købt "the kensington dress" fra Hey June og glæder mig til at prøve den af. Jeg er stor tilhænger af jersey til børn - især de mindre når de leger meget. Der er god bevægelsesfrihed i, og da jeg til gengæld ikke synes joggingtøj er særligt kønt, så er leggings og kjoler i jersey et godt alternativ :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt enig i din joggingtøjsbetragtning - min søn er dog ikke. Han eelsker sine joggingbukser og spørger konstant om jeg vil sy ham nogle flere..
   Jeg vil da lige ind og kigge på kjolen fra Hey June (cool navn i øvrigt:)). PS. den taske du viste for nylig er altså virkelig fin. Jeg har straks skrevet en på min egen to-do-liste

   Slet
 2. Den var flott Mette! Artig stoff! Jeg er veldig glad i enkle og raske mønster. Sånn som lady skater kjolen. Jeg har sydd den til meg selv to ganger, men da har jeg ved begge anledningene sydd den som omslagskjole. Jeg liker ikke å "blotte" magepartiet for mye. Det er en del av kroppen jeg prøver å gjømme så godt som jeg kan.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har set din flotte slå-om-kjole. Den inspirerede mig til også selv at prøve sådan en udgave. Jeg har dog også syet den almindelige udgave til mig selv og som en, der også har lidt mave, vil jeg opfordre dig til også at prøve. Det lyder mærkeligt at en syning midt på maven faktisk godt kan se flatterende ud, men jeg føler mig ikke selv tyk, når jeg har kjolen på, som jeg indimellem godt kan gøre i andet tøj. Måske har det noget at gøre med faconen på skørtet?

   Slet
 3. Super, super fin kjole!!! Sådan en tror jeg faktisk godt jeg kunne lokke Liva i :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Min datter er heller ikke til det alt for tuttenuttede, men denne er hun rigtig godt tilfreds med:)

   Slet