mandag den 28. april 2014

Lady skater - faux wrap

Et godt mønster skal man ikke lade ligge for længe vel? Efter min seneste Lady Skater har jeg ledt efter lækkert stof med blødt fald til at lave endnu en. Denne gang gik jeg dog efter en mere sommerlig udgave.


Som den opmærksomme læser bemærker er denne udgave af Lady Skater kjolen anderledes end min forrige. Efter at være blevet inspireret af Trollemors udgave har jeg været besat af haft lyst til at prøve en wrapudgave. Trollemor henviser til bloggen Sew a Straight Line for en tuturial på, hvordan man modificerer mønstret til en wrap-udgave. Det var ikke svært, men kræver blot, at man klipper to forstykker og ekstra bånd til bindebånd og til belægning af udskæringskanter. Til forskel fra Sew a Straight Line valgte jeg dog at gøre kanterne på udskæringsstykkerne bredere - ca. 3 cm brede, da jeg synes det sidder bedre og klæder kjolen mere. Hele kjolen er syet på overlocker, bortset fra oplægning, hvilket gør den hurtig at konstruere. Den kan dog sagtens sys på en almindelig symaskine med en stræksøm. Jeg lagde kjolen op med tvillingenål.


Jeg er rigtig godt tilfreds. Kjolen er blød og flatterende for de fleste kropsfaconer. Den ser endda nogenlunde ud bagfra:


Jeg tilføjede et par sting i hånden, hvor de to wrap-dele mødes for at sikre mod utilsigtede uheld:)


Alt i alt er jeg rigtig godt tilfreds. Denne kjole ligner en slå-om-kjole, men man risikerer ikke, at knuden går op og man pludselig står i undertøj i børnehavens garderobe:)Det er ved at lyde som en dårlig reklame, men jeg kan ikke tilskynde nok til at prøve dette mønster. Jeg synes den klæder de fleste og den er nem at tilpasse - et perfekt begyndermønster, hvis man endnu ikke er helt tryg ved strækstoffer. Der findes endda en børneudgave, som du kan modificeringer af her.

Diane von Fürstenberg har ikke levet forgæves.

Stof: Viscosejersey fra Stofdebotet
Mønster: Lady Skater fra Kitchy Coo


Kærlig hilsen

Mette

English recap

I've been pretty obsessed with this pattern and the thought of making a faux wrap dress. As pretty wrapdresses kan be, they are not very practical when children are involved. I'm one of those women who'd like to know that my clothes stay where they are intended. I was first inspired by Trollemor who made a beautifull faux wrapdress using a tutorial provided by Sew a Straight Line

I made a few changes to this tutorial. I chose a wider band for the binding - by doing this you can contruct everything but the hemming on the overlockingmachine - this makes it a really speedy make.

I'm really happy how this turned out and can only encouraged everybody to try this pattern out. I promise - you won't regret.

Fabric: Viscosejersey from Stofdebotet
Pattern: Lady Skater from Kitchy Coo


Happy sewing

Mette

12 kommentarer:

 1. Hei!
  For en koslig overraskelse å komme innom bloggen din idag og lese at du har blitt inspirert av meg! :D Det var kjekt!
  Kjolen din ble kjempeflott! Jeg likte spesielt mønsteret! Er ikke den behagelig vel?? Jeg ble ferdig med min andre Lady Skater med Faux Wrap for noen dager siden. Og denne gangen enda bedre en den første syntes da jeg. Men er ikke det slik da at ting ofte blir bedre etter flere forsøk? ;D Jeg skal få den ut på bloggen min snart!
  Ha en fin dag! ;D

  SvarSlet
  Svar
  1. Den vil jeg glæde mig til at se! Jo, synes også ofte tingene bliver bedre ved at prøve et par gange - men jeg er alligevel for doven til at lave en prøve-model..
   Jeg tror desværre ikke man kan købe mønstret mere. Det er fra Stofdepotet, som er en rigtig god dansk web-butik, hvor indehaveren har kontakter til modebranchen og derfor tit kan købe stof i noget bedre kvalitet, end jeg sædvanligvis kan finde i andre stofbutikker.

   Også god dag til dig - vil glæde mig til at se kjolen.

   Slet
 2. Jeg har tittet innom Stofdepoet mange ganger, og hun har så mange fine stoffer til enda finere priser. Men det blir ikke noe shopping derfra, da jeg må holde meg til 200kroners grensen grunnet toll. Og da blir frakten så forferdelig dyr i forhold til mengden stoff jeg får kjøpt. Det er skikkelig irriterendes at fraktkostnadene skal være så høye!! *arrrrg*

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kender kun alt for godt den frustration - jeg bestilte på et tidspunkt en masse stof fra USA, som var noget billigere end tilsvarende i Danmark - men det endte som en dyr omgang efter betaling af told. Æv æv. Nu forsøger jeg at holde mig til EU-området, da man så ikke skal betale told. I Danmark er toldgrænsen endda lavere - jeg mener det er omkring 100 kr.. Det får man ikke tilfredsstillet stof-afhængigheden af:)

   Slet
 3. Hvor er den fin, Mette! Jeg bliver så inspireret til at sy mere til mig selv, af at læse med hos dig!
  Kh Line

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil glæde mig til at se, hvad du får syet:) Der er så mange fine mønstre til voksne ude nu. Lige nu går jeg og lurer på Sewaholics Belcarra bluse. Den er så fin med læg på skuldrene..

   Slet
 4. Den er bare SÅ flot! Stoffet er også bare rigtig rigtig fint!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak. Stoffet er som nævnt fra Stofdepotet. Der er mange lækre sager, men man skal være hurtig, da der ofte kun er ganske få meter. Jeg vil glæde mig til at se dit månedsprojekt i strik:)

   Slet
 5. Den er super vaks Mette. Er det det mønster Trine/groovy baby and mama også har vist frem??? Det har jeg nemlig liggende et eller andet sted :)

  SvarSlet
 6. Det er det. Du kan også se mit tidligere indlæg. Mønstret hedder Lady Skater fra Kitchy Coo. Mønstret inkluderer dog ikke wrap-effekten, men den er nem at tilrette ved at følge linket, jeg nævner. Det oprindelige mønster er dog også superfint. Jeg bruger min Lady Skater konstant - ser godt ud, men er en slags joggingtøj undercover:)

  SvarSlet
 7. Nydelig! Du syr nogle fine ting..

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Jeg læser også med hos dig - og deler din fascination af sashikoteknik. Hvem der bare havde tid (og disciplin) til at sy et tæppe..

   Slet